Oogcontact

Oogcontact

 

Het vervolg op de derde field report Post over vrouwen versieren tips:

Nadat ik dat had beseft begon ik aan mijn oogcontact te werken. Dit was nog erger als, al glimlachend met een grote smile doorheen de dag te wandelen. Ik was hééél socially awkward. Ik durfde echt niks en was traditioneel opgevoed en alles moest altijd volgens de regels in het huishouden waar ik ben opgegroeid. Om opeens alle regels te breken van de normale samenleving was een zeer rare ervaring voor mij. Ik besefte belangrijke concepten van sociale interacties niet, vandaar dat ik oefeningen voor mijzelf construeerde die mij vanaf nul zouden opbouwen. Ik ging ervan uit dat alles wat ik wist fout was. Dat is ook het eerste wat je leert wanneer je in de Nederlandstalige seduction community komt. Alles wat ze zeggen in de samenleving is fout, dus je moet eigenlijk gewoon van nul beginnen en dat is EXACT wat ik deed. Ik had maandenlang geen hoop gehad en nu dat het er was, was ik bereid om iedereen te luisteren en alles te doen wat ze zeiden. Kritiek van mijn kant op de door mij geleerde vrouwen versieren tips kwam pas met ervaring. Ik besefte dan bijvoorbeeld dat er iets voor mij niet werkte of omdat ik ongelukkig werd van het toepassen van een vrouwen versieren tip.

oogcontactfouten

Anyways terug naar het verhaal:

Verschil tussen oogcontact met mannen en vrouwen

Ik besefte ook het verschil tussen oogcontact met vrouwen en mannen. Naar mannen oogcontact onderhouden is eerlijk gezegd volgens mij niet zo slim.

1)      Het geeft een zeer agressieve indruk.

2)      Automatisch als jij het eerst verbreekt schetst het een zeer negatieve blik van jou als een “mietje”.

Ik begon bij mannen hiermee te experimenteren en het had mij echt heel veel bij verkoop geholpen. Ik besefte dat heel veel Alpha mannetjes het belangrijk vonden om mij beta te laten voelen. Ik was zeer blij om hun die genoegdoening te geven. Omdat als je dat genoeg doet bij kleine dingen dan zullen ze niet riskeren om jou te domineren wanneer de grote dingen eraan komen.

En dan als je ze op de grote dingen gaat beginnen uitdagen, dan gaan ze opeens denken dat jij een SNAP hebt gekregen waardoor je heel boos bent geworden. Dit noem ik de fake alpha’s, wat bijna iedereen is. Zij zullen nooit echt willen vechten en dus als er een belangrijke confrontatie aankomt zal ik altijd winnen. Omdat ik nooit confronterend was tot het zééér belangrijk was. Een gevecht zou nooit uitmondden, dat wist ik uit ervaring. Maar ik wist ook uit ervaring dat als het erop aan kwam ik niet bang was van een gevecht en het is meestal deze schrik die veel mannen tegenhoudt. Ik doe vechtsport sinds ik klein ben en ik zou het echt aanraden om te doen. Eens je kan vechten op een gecontroleerde manier, dan moet je niet bang zijn. Want niemand gaat jou ooit kunnen pijn doen en jij moet zelf ook niemand ooit pijn doen. Je neutraliseert die gewoon -> win –win situatie. Dit vertrouwen in mijzelf gaf mij mijn dominantie. De mensen waar ik tegenover stond konden dit ook zien in mijn ogen en met ervaring is het heel makkelijk om dit te faken of recreëren. De blik waardoor dat als het erop aan komt de alpha kerels uit jou weg zullen gaan.

Uiteraard game kennende zal het nooit nodig zijn om dit uit te testen omdat wij gewoon under the radar kunnen gaan. Doen alsof we beta zijn om uiteindelijk toch alpha blijken te zijn. Zonder dat het alpha mannetje het besefte.

Aangezien het ook niet belangrijk is bij mannen -> wij zijn vrouwen aan het versieren niet mannen. Is het ook niet nodig om te winnen bij dat ooghouden gevecht. Omdat als ze denken dat ze gewonnen hebben dan zullen ze sneller toehappen bij iets wat je voorstelt, ze denken toch dat zij alles controleren. Terwijl we allemaal weten dat je bewust die onderbreking hebt veroorzaakt.

+ Uiteindelijk als het er echt op aan komt zal je dat oogcontact onderhouden.

Bij vrouwelijk oogcontact ligt het anders:

Ik was eerlijk gezegd geshockeerd van de reacties die ik kreeg van vrouwen. Initieel dacht ik dat het ook zoals met mannen heel agressief ging zijn. Of dat ze me zouden aankijken en dan een vies gezicht trekken. Dit waren allemaal Beliefs die ik had, die door een simpele oefening opeens gebroken werden.

Ik had ook opgemerkt dat het véééééél moeilijker was om met meisjes oogcontact te onderhouden dan met mannen. Dit was deels door het zelfvertrouwen probleem dat ik had. Maar dat kan je natuurlijk niet op één twee drie verhelpen.

Zo ging ik oogcontact leren

Ik begon dus in plaats van op de grond te kijken. Eerst enkele dagen in de week uit principe rechtop te wandelen en ik keek ELK meisje recht in de ogen aan totdat zij haar ogen wegdraaide. In het begin lukte dit helemaal niet, maar met elke mislukking zei ik tegen mezelf. (de feministen zullen mij haten voor dit mja :”p) “Jij hebt verloren tegen een meisje. Jij was bang van een klein schattig meisje, terwijl je groter en sterker bent als haar? WTFFFF???” Uiteraard na een paar zo een mislukkingen bleef ik volhouden totdat de meisjes eerst wegdraaiden.

 

Oogcontact, we doen ons best!

 

Enkele dingen die ik opmerkte was dat meisjes hééél lang oogcontact kunnen houden. Heel veel meisjes zijn vriendelijk (meer als je zou verwachten). Ze glimlachen vaak -> dit wil niet zeggen dat ze opeens in bed willen duiken met jou. Ze vinden het gewoon interessant dat je oogcontact kan onderhouden, want niet veel kerels kunnen dit. Meisjes met vriendjes houden veel meer oogcontact dan gewoon meisjes.  Soms als je te lang kijkt approachen ze jou (dit is mij nooit gebeurd, maar heb ik horen vertellen).

Het duurde lang maar opeens kon ik oogcontact houden en later wanneer ik eindelijk op dates begon te gaan heeft dit mij zeer veel geholpen. Omdat ik dan opeens geen meer stress voelde en het was altijd een challenge voor mij om zo diep mogelijk in de ogen aan te kijken totdat ze wegdraaide. Wat op een date meestal ook gebeurt gevolgd door gegiechel en blozen of heel soms een kus.

 

THE END

LinkDoc

(Leuven, België )

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *